7 dingen die nog niemand wist over Hawaï!

7 dingen die nog niemand wist over Hawaï!

by Oswin, december 6, 2016

Een idyllisch eiland ver weg van ons vertrouwde vaste land. Als ik het heb over palmbomen, surfen of de Hoela. Dan weet iedereen direct dat ik het heb over Hawaï. Ver verwijderd van Europa maar voor velen een droomplek om te bezoeken. Maar wat heeft Hawaï met parkeren te maken? Helemaal niets natuurlijk! Normaal vertellen we waar je goedkoop kan parkeren rondom Schiphol, maar in deze blog gaan we je wat weetjes over Hawaï vertellen die jij nog niet wist.

Amerikaanse staat Hawaï

In 1959 werd Hawaï pas toegevoegd als 50ste staat van Amerika. De bekende stad Honolulu is de hoofdstad. Met meer dan een miljoen inwoners is Hawaï voor zijn oppervlakte best dichtbevolkt. Wat je vast nog niet wist is dat deze staat 137 atollen en vulkanische eilanden bestaat. De meeste van deze eilanden zijn klein en onbewoond (slechts 7 zijn bewoond). Omdat de eilanden een op een vulkanische hotspot liggen zijn er zo veel eilanden gevormd. Een ander leuk weetje over deze staat is dat het geografisch gezien niet eens in Noord-Amerika ligt terwijl elke andere staat van Amerika daar wel liggen. Daarnaast heeft Hawaï geen grenzen met een ander land of andere Amerikaanse staten.

Cultuur

De oorspronkelijke inwoners van Hawaï hebben een eigen taal het Hawaïaans. Een leuk weetje is dat deze taal slechts 12 letters heeft, waaronder acht medeklinkers. Tegenwoordig wordt er niet veel Hawaïaans meer gesproken, de voertaal is Engels. Op Hawaï zijn sporten als surfe, standup paddle surfing en paddleboarding populaire sporten. Het woord Aloha (hallo) is alom bekend en wordt ook op straat veel gebruikt. Op Hawaï zijn mensen één met het water, vanaf 4 uur ’s morgens zijn er al mensen aan het zwemmen.

Wat je moet bekijken als je op Hawaï bent!

Met winterse temperaturen van gemiddeld 26,6 °C is het natuurlijk prima uit te houden. ’s Nachts daalt de temperatuur wel maar dit zal niet veel lager dan 15,6 °C worden. In de zomer is het overdag wel gemiddeld bijna 30 °C dus hou je niet van extreme hitte ga dan niet in de zomer naar Hawaï.

Oahu

Er zijn een paar plekken die je gezien moet hebben als je op Hawaï bent. Het eiland Oahu is het meest bezocht. Pearl Harbor is een veel bezochte plek, daarnaast is hier ook het Iolani Paleis te zien.

Akaka Falls

Vlakbij de plaats Hilo is een mooi park te vinden met de Akaka waterval. Vanuit verschillende perspectieven is deze grootste waterval te bezichtigen.

Honolulu

Misschien wel de bekendste plaats van heel Hawaï, het is dan ook zeer de moeite waard om deze stad te bezoeken. Hier kun je verschillende musea bezoeken, stranden en het nachtleven ontdekken.

Er is nog veel meer te ontdekken op dit prachtige eiland. Ik kan je zo veel vertellen maar je kan het pas echt ervaren als je er heen gaat. Hou dus de verschillende vliegtuigmaatschappijen in de gaten voor scherpe acties en tickets. Voor je het weet lig jij lekker te bakken aan het strand of sta je op een surfplank met de zon vol in je gezicht!

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: