Elektrisch opladen Schiphol

Elektrisch opladen Schiphol

by Oswin, november 25, 2016

Klaar om op vakantie te gaan, je hebt alles ingepakt en klaar staan maar waar ga je de auto parkeren? Tijdens je (vakantie)reis stress komt veel kijken en vaak zie je de kleine dingen over het hoofd. Wanneer je parkeert bij Schiphol dan heb je veel keuze; valet parkeren, overdekt, beveiligd, sleutel inleveren of niet en nog veel meer. Maar heb jij wel bedacht waar je elektrische auto opgeladen kan worden?

Schiphol airport biedt mogelijkheden

Schiphol biedt sinds 2013 zelf op verschillende locaties elektrisch laden aan:

  • P1 Schiphol Terminal Parking, rij 210 en 211 op de 2e etage (op het dak), 12 plekken.
  • P1 Schiphol Privium Parking, rij 206/207 op de 2e etage (op het dak), 12 plekken (alleen toegankelijk voor Privium Plus leden).
  • P3 Schiphol Smart Parking Garage, begane grond, 10 plekken.
  • Schiphol Excellence Parking, op de 1e etage, 8 plekken.
  • Schiphol Valet Parking
  • Schiphol Holday Valet Parking

Van deze parkeerplekken is P3 de bekendste en grootste, echter heeft P3 slecht 10 oplaadpunten en kun je deze ook niet van te voren reserveren. Het is dan ook geluk hebben dat er een laadpaal vrij is als jij bij de parkeerplaats aan komt.

Hoe werkt elektrisch opladen bij Schiphol Parking?

Uiteraard moet je eerst een vrije laadpaal vinden en daar je auto parkeren, daarna is het belangrijk dat je van te voren al een aantal zaken geregeld hebt. Het is belangrijk dat je beschikt over een RFID laadpas. Daarnaast is het noodzakelijk dat je een eigen laadkabel mee hebt. Wanneer je een laadpaal gevonden hebt kun je met je RFID pas de laadpaal activeren. De paal heeft een led-ring, wanneer deze groen is, is de paal vrij te gebruiken, blauw betekend dat hij in gebruik is en geel betekend dat hij in gebruik is maar het laden voltooid is. Wanneer je terugkomt dien je met dezelfde RFID pas je paal af te melden. Op dit moment is het opladen op parkeerplaatsen van Schiphol gratis!

Zijn er ook andere parkeerplaatsen met elektrisch opladen?

Jazeker! Rondom Schiphol zijn veel parkeerplaatsaanbieders echter zijn er slechts enkelen die ook elektrisch laden aanbieden. Dit is wel een extra service en wordt alleen geleverd tegen een bijbetaling. Op dit moment bieden de volgende parkeerplaatsen, naast de eigen parkeerplaatsen van Schiphol, elektrisch laden aan. Te weten Central Parking, Good Parking en IParking. Op dit moment heeft Good Parking een kortingsactie voor elektrisch laden, daar kost het slechts 10 euro extra. Central Parking is op dit moment het duurst. Elektrisch opladen kost daar 25 euro. Bij IParking verschilt de prijs, rijdt u in een Tesla dan kost dit €22,50 is het een Plugin/Hybride dan is het slechts €12,50.

Belangrijk om niet te vergeten!

Let dus op dat je wel je eigen kabel mee neemt wanneer je wilt dat je auto wordt opgeladen tijdens je reis. Parkeer je op P3 Smart Parking of een andere parkeerplaats van Schiphol let er dan op dat je wel je RFID laadpas meeneemt. Daarnaast is het bij de externe parkeerplaatsen wel mogelijk om een laadpaal te reserveren en bij de parkeerplaatsen van Schiphol niet.

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: