Goedkoop parkeren? Gebruik deze 5 tips!

Goedkoop parkeren? Gebruik deze 5 tips!

by Hanna Komdeur, augustus 3, 2017

Iedereen kent het wel, je bent al een tijdje aan het zoeken naar de juiste parkeerplaats en eenmaal aangekomen staat er nóg een verrassing voor je klaar: een prijskaartje met een bedrag waar je niet op zit te wachten. Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om goedkoop te parkeren, deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Goedkoop parkeren met een parkeerapp

  Een veelvoorkomend probleem is dat mensen vaak teveel geld in een parkeerautomaat gooien, zodat ze niet in de stress raken dat ze te laat terugkomen bij hun auto. Een groot deel van de bevolking betaalt al snel te veel voor hun werkelijk geparkeerde tijd, daarom is er nu een app ontwikkeld waarbij je pas achteraf voor het aantal minuten dat je geparkeerd hebt betaalt. Een druk op de start-knop, vervolgens een druk op de stop-knop en de rekening krijg je later toegestuurd, appeltje-eitje dus. Voorbeelden van aanbieders zijn: Yellowbrick, Parkmobile en Park-line. De eerste app voor goedkoop parkeren op Schiphol moet helaas nog uitgevonden worden.

 • Parkeerplaatsen vergelijken

  Het vergelijken van parkeerplaatsen kan erg handig zijn, zo is er op internet behoorlijk wat informatie te verschaffen per stad over de tarieven van de daar gelegen parkeergarages. Niet alleen de tarieven, maar ook in wat voor tijdseenheden je betaalt kan erg van belang zijn op je doel: goedkoop parkeren. Zo betaal je bijvoorbeeld bij de één per 10 minuten en bij de ander per 24 minuten. Voor het goedkoop parkeren op Schiphol vergelijk je de beste parkeerplaatsen natuurlijk op Zeker Parkeren Schiphol.

 • Parkeerplaatsen per minuut betalen

  Bij veel parkeerplaatsen is het óók mogelijk om met parkeerapps per minuut te betalen. Slim is om online even te checken of het bij de in jouw stad gelegen parkeerplaats mogelijk is. De ene aanbieder heeft meer steden tot beschikking dan de ander.

 • Dagkaart

  Weet je zeker dat je er een hele dag op uit gaat? Dan kan een dagkaart de juiste oplossing zijn. Dat is in verhouding een stuk goedkoper dan het bedrag dat je betaalt voor losse uren. Natuurlijk betaal je als je op Schiphol wil parkeren altijd per dag en hoef je je geen zorgen te maken over het tijdstip van de dag dat je parkeert of juist weer vertrekt.

 • Aan de rand van de stad parkeren

  Als je aan de rand van de stad parkeert, bespaar je al snel veel geld. De bedragen stijgen vaak niet boven de acht euro per dag uit en in sommige steden is het zelfs gratis. Schiphol is vergelijkbaar in de zin dat parkeren op locaties verder van Schiphol af vaak voordeliger is dan op de parkeerplaatsen direct ernaast. Zo is 24:7 parking een van de goedkoopste maar ook meteen een van de verst gelegen parkeerplaatsen van Schiphol, lang parkeren op Smart Parking P3 is bijvoorbeeld weer duurder maar veel centraler gelegen.

Heb jij nog tips wat betreft goedkoop parkeren die niet in dit lijstje voorkomen? Help mede parkeerders door hieronder een reactie achter te laten!

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: