Gratis parkeren op Schiphol: het is mogelijk!

Gratis parkeren op Schiphol: het is mogelijk!

by Charley Blomjous, juli 8, 2017

Of je nou voor een zakentrip onderweg bent of voor twee weken naar de Cariben. Met de auto naar het vliegveld vertrekken is handig, zeker als je veel bagage hebt of wanneer je in de Randstad woont en ’s nachts moet vertrekken voor je vlucht. Rondom luchthavens zijn de parkeertarieven soms enorm hoog. Hoeveel zin je ook hebt in je reis, te veel betalen voor parkeren kan je plezier bederven. Zo betaal je voor een parkeerplaats dichtbij de incheckbalie soms wel 34 euro per dag! Gelukkig zijn er ook opties om gratis of goedkoop te parkeren bij Schiphol.

Gratis parkeren Schiphol

Gratis bij Schiphol parkeren is mogelijk en nog beter, heel simpel. De beste manier om goedkoop te parkeren is om je auto in een woonwijk in de buurt van Schiphol te parkeren of bij een Park and Ride. Het laatste stuk reis je dan met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde gratis parkeerplekken vind je in de woonwijk Graan voor Visch, vijf minuten lopen vanaf het station van Hoofddorp. Vanaf het station van Hoofddorp rijden overdag en ’s nachts treinen en bussen naar Schiphol in een ritje van vijf minuten. Ook in de buitenwijk Amstelveen en in Badhoevedorp kun je je auto gratis kwijt. Parkeer je auto in die buurten wel dichtbij een halte van bus 300 of 310, deze bussen rijden af en aan naar Schiphol over een eigen busbaan.

Park and Ride Schiphol

Rondom het vliegveld van Schiphol liggen ook Park and Ride terreinen. Aan de noordoostkant ligt die van Diemen-Zuid, in het noorden Zaandam Kogerveld en ten zuidwesten Nieuw-Vennep Getsewoud. Verder kun je gebruik maken van de P&R Haarlem Spaarnwoude (140 parkeerplekken), waar het iets langer reizen is. Het gratis parkeren in een woonwijk bij Schiphol is natuurlijk wel op eigen risico.

Niet gratis parkeren op Schiphol

Zet jij je auto liever niet voor de deur van vreemde, in een onbekende wijk? Dan kun je misschien wel beter voor de optie betaald parkeren kiezen op Schiphol. En onthoud: veilig en betrouwbaar parkeren hoeft niet duur te zijn! Voordat je gaat parkeren op Schiphol vergelijk je op Zeker Parkeren de goedkoopste parkeerplaatsen.

Wist je dat: je voor minder dan € 5,98 per dag op Quick Parking kunt parkeren?

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: