Hello, goodbye: Kort parkeren op Schiphol

Hello, goodbye: Kort parkeren op Schiphol

by Merlijn, juli 27, 2017

Ga je je geliefde uitzwaaien voordat die voor zes weken vertrekt naar de andere kant van de wereld of juist iemand verrassen die net terug is van een wereldreis? Houd behalve rekening met het meebrengen van zakdoekjes ook rekening met het regelen van een parkeerplaats voor korte duur op de grootste luchthaven van Nederland. Raak niet in paniek, wij zetten de beste opties voor kort parkeren op Schiphol voor jou op een rijtje.

Short stop parkeren Schiphol

Voor het kort parkeren op Schiphol zijn er meerdere mogelijkheden. Misschien heb je een parkeerplek voor een half uur nodig, misschien heb je ook zin om de winkels te bekijken en wat de eten op Schiphol en wil je parkeren voor meerdere dagdelen. Als je naar de luchthaven gaat om iemand op te halen en je hier niet veel tijd voor hebt, dan is de parkeergarage van Schiphol Short Stop Parking bij de aankomsthal de meest logische optie. Het eerste kwartier kost helemaal niets, daarna geldt er een tarief van twee euro per 12 minuten. Rijd je dezelfde dag nog een keer de garage in, dan geldt ook het starttarief van twee euro. Een Short Stop parkeerplek reserveren hoeft niet, je rijdt gewoon de parkeergarage P6 in en trekt een parkeerkaartje bij de slagboom.

Terminal Parking

Ben je langer dan een half uur kwijt voor het parkeren? Dan kun je beter voor de Schiphol Terminal Parking gaan. Voor een parkeerplek in deze bewaakte garage geldt een tarief van één euro per twaalf minuten. Je vindt de Terminal Parking op Schiphol Centrum bij de terreinen P1 en P2. Het reserveren van een plek via de site is niet verplicht, maar aan te raden als je verzekerd wilt zijn van een plek voor kort parkeren. Het is overigens ook mogelijk om tegen betaalbare tarieven je auto voor meerdere dagen te parkeren. Zo ben je voor een hele dag in de dag garage ongeveer 33 euro kwijt, ook zijn er acties voor het parkeren tijdens weekendjes weg. Reserveren via de site is voor deze actietarieven is wel nodig.

Excellence Parking

De meest snelle en comfortabele optie voor kort parkeren op Schiphol is de Excellence Parking Halen & Brengen. Deze XXL-parkeerplek is ideaal voor het halen of brengen van je (zaken)relaties naar de luchthaven, direct te bereiken door de snelle aanrijroute vanaf de snelweg en voorzien van een wachtruimte met koffie en thee. Deze exclusieve, afgesloten parkeerplaats van Schiphol ligt aan Vertrekhal 3 en is alleen te bereiken als je geparkeerd staat. Je trekt een kaartje door een parkeerkaartje te trekken. Het vaste tarief is 2,50 met een maximaal dagtarief van 42,50.

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: