Uitgerust op reis: parkeren en een hotel op Schiphol

Uitgerust op reis: parkeren en een hotel op Schiphol

by Charley Blomjous, september 16, 2016

Kom je van ver en vertrekt je vlucht op Schiphol vroeg in de morgen? Omzeil de files en ga uitgerust op reis door een hotel op Schiphol te nemen. Helemaal mooi meegenomen: je auto parkeer je tijdens je vakantie ook veilig én gratis.

Hoe vroeger je vlucht vertrekt, hoe lastiger het is om met het openbaar vervoer bij de luchthaven te komen en hoe korter je kunt slapen. Veel hotels op Schiphol bieden daarom Park, Sleep en Fly-pakketten aan. Je parkeert je auto in de parkeergarage van het hotel, overnacht er een nachtje en laat je auto tijdens je reis bij het hotel geparkeerd staan. Weer terug van de reis? Dan haal je de auto op bij het hotel en rijd je weer naar huis.

Comfort

Het overnachten in een hotel voor je vlucht is erg comfortabel. Voor je vertrek maak je gebruik van het ontbijtbuffet van het hotel en je bent vliegensvlug op de luchthaven. De hotels die de Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden zijn er in twee categorieën: hotels op loopafstand van Schiphol en hotels in de buurt van het terrein van Schiphol, waar je met een shuttlebus naar het vliegveld wordt gebracht. De hotels op loopafstand zijn wat meer aan de prijs. De shuttleservice van de hotels is dan wel weer vaak bij de prijs inbegrepen.

Prijs van een hotel op Schiphol

Je betaalt bij de Park, Sleep & Fly-arrangementen voor de overnachting en het parkeren. Het hotel heeft een vast aantal dagen staan voor het gratis parkeren op Schiphol. Voor langere reizen betaal je een bepaald bedrag extra per dag, afhankelijk van het tarief dat het hotel heeft vastgesteld. Opvallend: soms is het boeken van een Park, Sleep & Fly arrangement voordeliger dan het tarief van parkeren op Schiphol zelf. Zo betaal je voor drie weken dagen parkeren zonder overnachting op Smart Parking Schiphol ruim €120,-. Ter vergelijking, het combineren van parkeren en overnachten kan al vanaf €70,-.

Pakketten

Hotels op Schiphol die betaalbare Park, Sleep & Fly-pakket aanbieden zijn het Ibis hotel, het Bastion Hotel en het Van der Valk, die allemaal in Amsterdam liggen op tien minuten afstand van de luchthaven. Het Bastion Hotel biedt tot 21 dagen gratis parkeren aan en hanteert tarieven vanaf €72 euro. Parkeren bij het Van der Valk Hotel kan ook tot 21 dagen gratis met tarieven vanaf €99,-.

Met een fris hoofd op vakantie gaan en geen extra geld kwijt zijn voor het parkeren van je auto, dat klinkt toch ideaal? Voor het boeken van de service van deze en andere hotels kun je gebruikmaken van Booking.com en Hoteltopia.nl.

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: