Mobiel parkeren en betalen! Zoals het hoort in 2015

Mobiel parkeren en betalen! Zoals het hoort in 2015

by Hanna Komdeur, maart 29, 2017

Verkeerd de tijd ingeschat bij het parkeren? Geen zorgen meer, want mobiel parkeren is dé manier om makkelijk en goedkoop te parkeren!

Mobiel parkeren biedt jou namelijk de mogelijkheid om pas na het parkeren te betalen, zo betaal je alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd en niet meer die euro’s extra, omdat het zo lastig was om te voorspellen hoe lang je weg zou zijn. Door deze regeling is onder andere het betalen van een parkeerboete niet meer mogelijk, een stuk minder stress dus.

Ook hoef je niet langer kleingeld op zak te hebben om te betalen, want het bedrag wordt simpelweg aan het eind van de maand van je bankrekening afgeschreven.

Hoe kan ik parkeren en mobiel betalen?

Het gaat als volgt, in heel Nederland zijn verschillende parkeerzones. Elke provider bezit een groot aantal steden, denk aan parkeren in Amsterdam, Den Haag of bijvoorbeeld Utrecht. Vervolgens kan je op drie verschillende manieren mobiel parkeren, namelijk via een app, door te bellen of door te sms’en. Veel aanbieders hebben apps die automatisch aangeven in welke parkeerzone je je bevindt (en is dit niet de juiste parkeerzone? Dan valt de zonecode nog af te lezen van de parkeerautomaat). Een druk op de knop bij vertrek en weer bij terugkomst is het enige wat je hoeft te doen als je over een mobiel parkeren app beschikt. Tot slot ziet de controleur aan je kenteken of je betaald geparkeerd staat. Veel simpeler wordt parkeren niet!

Bij aanbieders als Park Mobile kun je ook parkeren en mobiel betalen door simpelweg even te bellen of te sms’en. Je zet je auto neer, belt naar het telefoonnummer om de tijd te starten en aan het einde weer te stoppen. Het enige waar je aan moet denken is het doorgeven van de parkeerzone waar je je in bevindt.

Sms’en werkt bijna hetzelfde; om te starten sms je de parkeerzone waar je je in bevindt naar het nummer van de aanbieder en stoppen gaat net zo makkelijk.

Natuurlijk verschilt het aanbod van steden waarin je kan parkeren per aanbieder, de één biedt net wat meer steden aan dan de ander, en ook kan de werking per aanbieder net wat verschillen.

Mobiel parkeren op Schiphol

Via Park-Line kan je sinds kort ook mobiel parkeren bij Schiphol! Kijk hier hoe je binnen twee minuten een parkeerplaats kan reserveren.

Welke andere mogelijkheden zou jij graag willen zien op de parkeerplaatsen rondom Schiphol? Laat het in een reactie achter!

Geen Reacties


    Plaats een Reactie

    Je e-mailadres zal niet openbaar worden gemaakt Verplichte velden zijn aangeduid met *

    *

    Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>