Parkeerprijzen Schiphol in vergelijking met het buitenland

Parkeerprijzen Schiphol in vergelijking met het buitenland

by Merlijn, oktober 4, 2016

Heb je eindelijk een goedkoop vliegticket bemachtigd, bedenk je ineens dat je ook nog eurootjes voor je parkeerplek moet afstaan. Lekker dan. Zeker Parkeren zet voor jou de gemiddelde prijs voor parkeren op de luchthavens op een rijtje.

 

Schiphol Amsterdam

Als je het heel budgetwise aanpakt, dan kun je voor minder dan 5 euro parkeren dichtbij Schiphol. Hoe lang je hem daar ook neer zet! In short: je parkeert gratis je auto op een onbewaakte parkeerstrook zo dicht mogelijk bij een bus- of tramhalte. De enige kosten die je kwijt bent zijn die aan het vervoer naar de luchthaven. Ga je wel voor de bewaakte optie? Dan ben je met Smart Parking het meest weinig knaken kwijt: voor nog geen vijftig euro staat je auto zeven weken op het P3 terrein. Een shuttlebus brengt je dan naar de luchthaven. Wil je het liefst zo min mogelijk afstand overbruggen? Voor Terminal Parking heb je voor € 85,00 een hele week een bewaakte parkeerplek, very close.

Brussel Airport

In Brussel kun je voor dezelfde zeer goedkope optie gaan door je auto op een gratis parkeerstrook te zetten. Heb je juist behoefte aan een betaalbare maar ook verzekerde en veilige plek? Dan ga je gewoon voor de Discount Parking. Voor 59 euro staat je auto een hele week veilig en bewaakt bij onze zuiderburen. Een shuttlebus brengt je dan naar de luchthaven.

Düsseldorf

Schrik niet! In het Duitse Düsseldorf zet je je auto voor ruim € 170 euro (!) voor zeven dagen op de dichtbije parkeerplaatsen P3, P7 en P8. Véél goedkoper zijn de plekken op het Lang Parkeren terrein. Voor zowel een weekend als zeven dagen betaal je 39 euro.

Rotterdam

Voor 55 euro parkeer je je auto op een goede loopafstand van de luchthaven. ’t Kan ook voor een budgetprijsje op terrein P10: voor 43 euro vijftig heb je je auto zeven dagen goedkoop gestald.

Eindhoven

Op het speciale P3 Silver terrein is het een tripje van hoogstens 10 minuten naar je gate. Voor zo’n dichtbije plek ben je 88 euro kwijt (voor zeven dagen). Iets voordeliger ben je met een plek voor een Budget Parking prijs van 54 euro voor een hele week.

Conclusie: Voor elke plek geldt dat er nagenoeg gratis parkeermogelijkheden in de buurt zijn, maar dat deze dan wel onbewaakt zijn. Daarom bieden luchthavens zowel goedkopere als wat prijzige arrangementen aan. Neem voor parkeren in Düsseldorf de meest dikke portemonnee mee.

Lees hier hoe je veel geld bespaart door je auto op een gratis parkeerplek in Hoofddorp of Amstelveen te parkeren.

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: