Vliegtuig spotten en parkeren bij het panoramaterras op Schiphol

Vliegtuig spotten en parkeren bij het panoramaterras op Schiphol

by Merlijn, juni 1, 2017

Snel de auto in, camera mee, lijstje met vliegtuigmerken mee en dan begint het echte werk, namelijk vliegtuig spotten! Een select groepje mensen is er gek op. Zo reizen de diehards zelfs naar Düsseldorf of Frankfurt om het echte juweeltje te spotten, namelijk het Goldbären Haribo vliegtuig. Toch bijzonder hoe graag mensen een vliegend snoepmerk op de gevoelige plaat willen leggen.

Maar wat valt er op Schiphol te zien?

Ook al vind je hier misschien niet het Haribo vliegtuig, er zijn wel heel erg veel buitenlandse vliegtuigsoorten waar een spotter het zeker warm van krijgt. Maar het belangrijkste van alles: Schiphol heeft een eigen panoramaterras! Is dat zo mooi als dat het klinkt? Ja! Het panoramaterras geeft een uitzicht over heel veel platformen, vliegtuigen en Schiphol in het algemeen. Bovendien is het gratis en staat er een Fokker 100. Die 100 staat voor de 100 man die in het vliegtuig passen. Toch niet verkeerd om een keer gratis van binnen te bekijken.

Kan ik goedkoop parkeren bij het Schiphol panoramaterras?

Voor de hardlopers onder ons kun je je auto parkeren bij Schiphol Terminal Parking voor een euro. Je moet dan wel binnen 12 minuten weer terug zijn bij je parkeerplaats. Doe je liever wat rustiger aan? Dan kun je beter je auto parkeren bij Schiphol Visitors Parking, met 2 euro per half uur hanteren ze hier echter wel de alom gevreesde Amsterdamse prijzen. Ter vergelijking: wanneer je lang parkeert op Schiphol dan vind je op Zeker Parkeren ook parkeerplaatsen voor iets meer dan 2 euro.. per dag!

Goedkoop parkeren of duur parkeren, dat is een keuze. Waar wij vooral benieuwd naar zijn is jullie ervaring. Heb je mooie spotters momenten te delen? Of heb je een foto van een bijzonder vliegtuig? Wij lezen en zien het maar al te graag! Laat iets achter in de comments hieronder.

Vergelijk goedkope parkeerplaatsen

Vertrek:

Aankomst: